NIEUWS

Foto: Wil van Balen

UW LOKALE ONDERNEMER, GROOT HELLEVOET

W & V Adviseurs: Wij zijn er voor u en helpen u graag verder

Hellevoetsluis – Joop Westerduin en Sacha Varkevisser hebben samen meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van administratie voor het MKB, Verenigingen van Eigenaren (VVE) en belastingaangiftes. Door hun jarenlange ervaring kunnen Joop en Sacha klanten breed adviseren en uiteraard zijn ze op de hoogte van recente ontwikkelingen en wetswijzigingen.

Joop vertelt dat hij het prettig vindt een stapje extra te doen voor zijn klanten. ‘Als ik voor iemand de administratie voer en ik krijg te horen dat mijn klant bezig is met bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek, dan bied ik altijd aan om samen even naar de aangeboden offertes te kijken. Het komt voor dat ik dan vervolgens een constructie kan aanbevelen die beter is afgestemd op de persoonlijke financiële situatie van de klant.’

Snel en efficiënt
Steeds meer gegevens worden digitaal gedeeld. Het is efficiënt, het scheelt papier en we kunnen er sneller door werken.’ Wij werken onder andere met een eigen Cloud server waarop gegevens worden opgeslagen. ‘Maar, klanten die dat willen kunnen ook nog steeds op papier gegevens bij ons aanleveren hoor’, geeft Sacha aan, ‘wij scannen dan alles in.’ De klant bepaalt zelf welke mate van digitalisering hem of haar het beste schikt.

Sacha vult aan dat klanten er voor kunnen kiezen om een deel van de administratie zelf te voeren. ‘Wij helpen dan bijvoorbeeld wel met de inrichting van Exact Online en doordat de klant een deel van de administratie zelf uitvoert scheelt dat in de kosten.’ Sommige ondernemers geven liever alles uit handen. Anderen kiezen er voor om zelf de administratie en btw-aangifte te doen. De klant geeft dus zelf aan waar behoefte aan is. Op deze manier worden onnodig hoge kosten voorkomen. W & V Adviseurs zet dus niet zomaar ‘wij zijn er voor u’ en ‘wij helpen u verder’ op de website.

Soms begint het met de aangifte inkomstenbelasting en als een klant dan een eigen bedrijf begint doen we ook de administratie. ‘In sommige gevallen werken we al voor de tweede en soms de derde generatie, daar zijn we best trots op.

Doorrekenen naar de toekomst
Ook Verenigingen Van Eigenaren (VVE) kunnen bij W & V terecht. Het bedrijf beschikt over modellen die jaren vooruit kunnen doorrekenen wat de consequenties kunnen zijn van besluiten die nu worden genomen. ‘Ook hier kunnen wij vanuit onze ervaring weer adviezen geven waar de mensen voordeel van kunnen hebben, bijvoorbeeld bij het beoordelen van binnengekomen offertes voor renovaties voor woningen of bedrijfspanden’, geeft Joop aan.